Beveiliging met honden

Beveiligers met bewakingshonden zijn uitermate geschikt om in te zetten bij risicovolle situaties en crowd management. Met de hondenbeveiliging van Standby Beveiliging zorgt u voor orde en veiligheid. Of het nu gaat om mensenmassa’s in bedwang houden tijdens een voetbalwedstrijd of dat u honden wilt inzetten voor het afschrikken van indringers op uw bouwterrein. Hondenbeveiliging is een zeer effectieve en kostenbesparende aanvulling op de bestaande beveiligingswerkzaamheden. De mensen achter Standby Beveiliging zijn al sinds 1999 actief in deze tak van de beveiligingsbranche. Aan ervaring geen gebrek dus!

De voordelen van een hondenbrigade

Het inschakelen van een hondengeleider heeft een aantal voordelen t.o.v. een ‘reguliere’ bewaker. Het eerste voordeel zit ‘m in de extra scherpe zintuigen van de speciaal getrainde hond. Dankzij hun sterke reuk- en hoor kwaliteiten, signaleren zij vroegtijdig  onbevoegde personen. In sommige situaties kan dit een groot verschil maken. De hond is niet alleen een hulpmiddel van de beveiliger. De aanwezigheid van de hond heeft namelijk ook een preventieve werking. Een beveiliger met een hond (een gecertificeerde herdershond) straalt autoriteit en gezag uit. Wie oog in oog staat met een diensthond, denkt wel twee keer na over zijn handelingen of taalgebruik. Ook kan het blaffen van de hond op effectieve wijze ongewenste bezoekers van een terrein houden. Niemand wil immers een paar scherpe tanden en klauwen in zijn arm!

‘’Hondenbeveiliging is breed inzetbaar en heeft een grote preventieve werking’’

Ruime inzetbaarheid hondenbeveiliging

Hondenbeveiliging is breed inzetbaar. Zo worden getrainde honden ingezet bij muziekfestivals, demonstraties, grote sportevenementen, op de luchthaven en bij objectbeveiliging. Daarnaast kan een beveiliger met hond assisteren bij geldtransporten om het gevoel van veiligheid bij uw personeel te vergroten. De ervaren hondengeleiders van Standby Beveiliging zijn al op tal van diverse  locaties door Nederlands ingezet! 

Spoorwegbeveiliging

Standby Beveiliging kan ingezet worden voor de beveiliging op en rondom treinstations door heel Nederland om koperdiefstal en vandalisme tegen te gaan. Zowel koperdiefstal als vandalisme (denk hierbij aan graffiti op treinen) zorgen niet alleen financiële schade, maar kunnen ook vertraging van treinverkeer en zelfs gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Onze hondengeleiders zijn getraind om afwijkende situaties en verdacht gedrag te signaleren en zo incidenten op en rondom het spoor voor te zijn. 

Hondengeleider bij evenementen

U kunt onze hondengeleiders inzetten voor de beveiliging van uw evenement om ongewenste situaties te voorkomen of te verhelpen. Standby Beveiliging heeft ervaring met hondenbeveiliging bij zowel groot- als kleinschalige evenementen. Of het nu gaat om een congres, antiekbeurs of een sportwedstrijd; wij staan voor u klaar. Organiseert u een grootschalig muziekfestival? Schakel onze gecertificeerde hondengeleiders in voor toegangscontroles of crowd management. Daarnaast kunnen speurhonden het evenemententerrein vooraf inspecteren op aanwezigheid van drugs.

Objectbewaking

Met onze trouwe en gecertificeerde viervoeters aan onze zijde, heeft Standby Beveiliging zeer uiteenlopende objecten beveiligd op locaties door heel Nederland. Zowel op klaarlichte dag als ‘s nachts. Zo hebben onze hondengeleiders werk verricht op bouw- en industrieterreinen, bij het spoor ter preventie van koperdiefstal en bij hotels. Tevens heeft Standby Beveiliging ruim 5 jaar op Schiphol rondgereden als hondengeleider. U kunt ons ook inschakelen voor objectbeveiliging zonder honden.

Waarom hondenbeveiliging door Standby Beveiliging?

  • Ruim 20 jaar ervaring in hondenbeveiliging (hotels, evenementen, Schiphol, geldtransport)
  • Hondenbeveiliging afgestemd op uw situatie;
  • Inzetbaar door heel Nederland;
  • Professioneel en gecertificeerd.

Beveiliging met hond uitbesteden aan een specialist

Heeft u interesse in beveiliging met een hond bij een aankomend evenement of voor iets heel anders? De hondengeleiders én honden van Standby Beveiliging zijn KNPV* en NBvdD* gecertificeerd en uitermate goed op elkaar ingespeeld. Wanneer het er écht op aankomt, is een goede relatie tussen hond en geleider essentieel voor een goede afloop. Wij bespreken graag de mogelijkheden van hondenbeveiliging met u in een vrijblijvend adviesgesprek. Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen


*KNPV = Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging 
*NBvdD = Nederlandse Bond voor de Diensthond